Alle meldingen (of terug naar uw instellingen)
GroningenBrandweer   Ambulance   Politie
FrieslandBrandweer   Ambulance   Politie
DrentheBrandweer   Ambulance   Politie
IJssellandBrandweer   Ambulance   Politie
TwenteBrandweer   Ambulance   Politie
Noord- en Oost-GelderlandBrandweer   Ambulance   Politie
Gelderland MiddenBrandweer   Ambulance   Politie
Gelderland ZuidBrandweer   Ambulance   Politie
UtrechtBrandweer   Ambulance   Politie
Noord-Holland NoordBrandweer   Ambulance   Politie
Zaanstreek-WaterlandBrandweer   Ambulance   Politie
KennemerlandBrandweer   Ambulance   Politie
Amsterdam-AmstellandBrandweer   Ambulance   Politie
Gooi en VechtstreekBrandweer   Ambulance   Politie
HaaglandenBrandweer   Ambulance   Politie
Hollands MiddenBrandweer   Ambulance   Politie
Rotterdam-RijnmondBrandweer   Ambulance   Politie
Zuid-Holland ZuidBrandweer   Ambulance   Politie
ZeelandBrandweer   Ambulance   Politie
Midden- en West-BrabantBrandweer   Ambulance   Politie
Brabant NoordBrandweer   Ambulance   Politie
Brabant Zuid-OostBrandweer   Ambulance   Politie
Limburg NoordBrandweer   Ambulance   Politie
Limburg ZuidBrandweer   Ambulance   Politie
FlevolandBrandweer   Ambulance   Politie

Welkom op de p2000alarm monitor. De snelste monitor van Nederland.


Je hoeft geen account aan te maken om gebruik te kunnen maken van de monitor. Je kunt de monitor instellen zoals je wilt en zelfs de kleuren en lettergrootte zelf bepalen.

Op dit moment kijkt u naar de meldingen van Brandweer - Regio Flevoland.


Als u ook andere meldingen wilt zien dan kan dat via het snelmenu of via de persoonlijke instellingen.
De monitor ververst automatisch na 10 seconden zonder de pagina te herladen. Het verwerken van nieuwe meldingen kost ons slechts enkele seconden. Daardoor heeft u binnen no-time actuele meldingen op uw scherm.

Wat ziet u in deze monitor?
Ieder nieuw bericht begint met de datum waarop het bericht is ontvangen. Daarna volgt de prioriteit van het bericht gevolgd door de daadwerkelijke melding. In veel meldingen worden afkortingen gebruikt. Zo kunnen plaatsnamen worden afgekort en zijn vaktermen ook vaak afgekort.
De volgende regel toont het adres waar de hulpdienst naar toe moet. Dit adres wordt niet altijd volledig in het bericht vermeld en is daarom ook niet altijd zichtbaar. In bepaalde gevallen wordt het (volledige) adres door de meldkamer doorgegeven als er via spraak contact wordt gemaakt (via een telefoon, portofoon of mobilofoon).
De hieropvolgende regels kunnen zich herhalen. Het gaat hier namelijk om de capcodes voor wie de meldingen is bestemd.
De 1e kolom toont de capcode. Daarna volgt de tijd waarop het bericht binnen kwam. Hier achteraan zie je de regio waar deze capcode bij hoort en een omschrijving van de hulpdienst die aan deze capcode is gekoppelt. Dit hoeft niet altijd een persoon te zijn. Vaak is er sprake van een groep hulpverleners die dezelfde capcode ontvangen. Bijvoorbeeld het personeel van de brandweer, of de bestuurders van een ambulance.

De meldingen
Vrijwel alle brandweerkorpsen in Nederland worden gealarmeerd via het P2000 netwerk. Dit geldt niet voor de ambulances. Sommige veiligheidsregio's zijn nog niet ingericht om ook ambulance's te alarmeren. Toch zorgen de ambulances voor het grootste deel van de meldingen.
Ook het Mobiel Medisch Team (afgekort: MMT) wordt via P2000 gealarmeerd. Er zijn 11 van deze teams in Nederland. Vier hiervan beschikken over een helikopter die vrijwel iedereen kent als de traumahelikopter. Drie van de vier helikopters worden via het P2000 netwerk gealarmeerd. Het MMT beschikt over een arts die ter plaatse hulp kan verlenen in tegenstelling tot een ambulance die alleen het patientvervoer verzorgt.
De politie wordt vrijwel nooit via het netwerk gealarmeerd. Agenten dragen vaak portofoons die rechtstreeks in contact staan met het hoofdbureau. Zij worden op die manier op de hoogte gebracht van noodgevallen. Er zijn wel politie capcodes waar meldingen op binnen komen. Dit is meestal een persalarm wat -zoals de naam al doet vermoeden- bedoeld is voor de pers.

P2000 netwerk
Het P2000 netwerk is een landelijk netwerk dat wordt gebruikt om hulpdiensten te allarmeren. Het is een digitaal signaal wat wordt uitgezonden op 169.650 MHz. Alle berichten worden dus over dezelfde frequentie verzonden. Om te bepalen welk bericht voor wie bestemd is zijn er capcodes. Iedere hulpverlener die te maken heeft met het P2000 netwerk draagt een pager (ook wel pieper genoemd). Als de pager een bericht ontvangt controleerd hij voor welke capcode het bericht bestemd is. Komt de capcode overeen met de capcode die in de pager is ingesteld dan wordt het bericht getoond. In de meeste gevallen gaat dit gepaard met een luid alarm zodat de hulpverlener weet dat er een bericht is ontvangen.
Wil je meer weten over het P2000 netwerk, raadpleeg dan Wikipedia.